Tau kesi: o fea atunuu e sili ona taugata (ma o fea e sili ona taugofie)?

O le tele o ofo o loʻo faʻaalia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e sau mai tagata faʻasalalauga ma o lenei 'upega tafaʻilagi e totogi mo le lisiina iinei.O ia taui e ono a'afia ai pe fa'afefea ma po'o fea e aliali mai ai oloa i luga o lenei 'upega tafa'ilagi (e aofia ai, mo se fa'ata'ita'iga, le fa'asologa o lo'o fa'aalia ai).O nei ofo e le fa'atusalia uma tupe teu, tupe fa'afaigaluega, fa'aunegatupe po'o oloa fa'aunegatupe.
O le tau o penisini ua pa'u mo le fitu vaiaso sosoo, ma o le averesi a le atunuu ua toeititi lava i tua i le $4-$4.01 i le kalone e oo mai ia Aukuso 10. Na o Kalefonia ma Hawaii na tumau pea i luga ole $5, ae o setete i saute ma le tele o Midwest na tumau i lalo ole $4.
Su'e: 22 Galuega Fa'avaitaimi e Mafai Ona E Mau'oa Nai lo se Galuega Taimi atoa Matamata: 7 Super Faigofie Auala e Ausia Au Litaea Sini
O se tala fiafia lenei mo le faitau miliona o tagata Amerika o loʻo mafatia i le maualuga o tau o le suauʻu i le tala faasolopito o Amerika, aʻo isi atunuʻu atinaʻe uma i luga o le fogaeleele o loʻo taʻalo le pito sili ona itiiti o le lalolagi.
Ofo Ponesi: Tatala se teugatupe fou a le Citi Priority i le 01/09/23 ma maua se $2,000 i ponesi tinoitupe pe a mae'a laasaga mana'omia.
Atonu e faateia oe, ae e tusa ai ma le Los Angeles Times, o avetaavale i isi lalolagi atiaʻe uma e sili atu le totogi o le kesi nai lo latou US paaga, e aofia ai i le taimi o Iuni i le taimi na sili atu ai le tau o le kesi a Amerika i le $5.
I le tele o Europa ma Asia, e sili atu i le $8 e totogi e aveta'avale le kalone tusa lava pe lelei.I le isi itu, o tau i le US e latalata atu ia i latou i atunuu atiaʻe e pei o El Salvador, Zambia, Liberia ma Rwanda.
E tusa lava pe o tau i luga o faamaumauga maualuga i le amataga o le taumafanafana, o tau o le kesi i Hong Kong na sili atu nai lo le faaluaina o tau na totogiina e avetaavale Amerika.Ae o tagata taʻavale e faʻaalu naʻo le 0.52% o latou totogi ile penisini faʻatusatusa ile 2.16% ile US.E tusa ai ma le Los Angeles Times, e mafua ona o le mamao i Hong Kong e puʻupuʻu.
Ponesi ofo: Su'e se teugatupe siaki e fetaui ma lou olaga.$100 ponesi mo tagata fou o lo'o iai se teugatupe siaki.
Na lipotia mai e le South China Morning Post e faapea, i le 2010s, o le tau o le fanua e fausia ai se pamu kesi i Hong Kong na siitia i le 400%, ma tuleia ai le tau i le kalone i numera lua.
O lenei tautotogo, o tau o le kesi i motu Scandinavian na lavea ai se faamaumauga fou, e tusa ai ma le Iceland Monitor.Ua maualuga le tau o le suauu iina, ae o le taua i Iukureini na siitia ai tau o le kesi i ni maualuga fou.E pei o ona tuaoi Europa, o Iceland e faalagolago ia Rusia mo le 30 pasene o lana suauu.
E pei o Iceland, o le osofaʻiga a Rusia i Iukureini e tele nafa ma le maualuga o tau o le kesi i le Central African Republic.O le tau o le suauu o loʻo i ai e sili ona maualuga i luga o le konetineta, ae o le tele o i lalo o Sahara Aferika o loʻo feagai foi ma faʻalavelave tau tamaoaiga, e tusa ai ma Siamani.Tau i Zimbabwe, Senegal ma Burundi e le mamao i tua.
Ae o le mea e sili atu ona leaga, o fale uma e fa i Nigeria, le kamupani sili ona tele o le suauʻu i Aferika, ua tapunia nei.
Ofo Ponesi: O lo'o ofoina atu e le Faletupe o Amerika se ofo ponesi $100 i fa'amatalaga fou i luga ole laiga.Va'ai le itulau mo fa'amatalaga.
E tusa ai ma le Barbados Today, o atunuu uma e maua le suauʻu i le tau tutusa i maketi faavaomalo, ae o tau faʻatau atu e eseese mai lea nofoaga i lea nofoaga ona o lafoga ma fesoasoani.O le tulaga lea i Barbados, lea e maualuga ai le tau o le kesi i Caribbean ma Amerika Latina uma, e ui o Jamaica, Bahamas, Cayman Islands ma St. Lucia e toeitiiti lava tutusa le tau.
O tau o le kesi faanatura i Nouei na sili atu i le $10 i le kalone ia Iuni, ae o le tau masani i le US na sili atu i le $5.E tusa ai ma le tala a Bloomberg, o Nouei o le gaosiga o suauu sili ona tele e le gata i le itulagi Scandinavian, ae i Europa atoa.O le maualuga o le tau o le suauʻu e lelei mo pisinisi suauʻu a le atunuʻu, ae i le tau o le faitau aofaʻi o loʻo mafatia i meaʻai ma suauʻu, e pei o le Iunaite Setete.
E tusa ai ma le NPR, o Venesuela o loʻo i ai le tele o faʻaagaga o suauʻu mama i le lalolagi.Ae ui i lea, e le mafai e le US ona liliu atu i le atunuu o Amerika i Saute e toe totogi ai le leiloa o sapalai mai Rusia i le tausaga talu ai.E lē o amanaʻia e le Iunaite Setete le malo o Venesuela o loo iai nei, ma fai mai o lona taʻitaʻi o se pule piʻopiʻo ma le faasolitulafono.
I luga o lena mea, Venesuela ua leiloa le 80% o ana tamaoaiga i le valu tausaga talu ai ona o le atunuʻu ua paʻu i faʻalavelave faʻaagafesootai e faʻamatalaina e ala i le matutua o atinaʻe, le lava o auaunaga lautele, ma le tele o le le lava o meaʻai, suauʻu ma vailaʻau.
I le 2019, na lipotia mai e Reuters e ui lava i le valu tausaga o vevesi ma vevesi talu mai le fasiotiga o Muammar Gaddafi i le 2011, o loʻo i ai pea i Libya le kesi sili ona taugofie i le lalolagi.O le tele o le vevesi na fesootai ma le puleaina o le suauu i totonu o le atunuu - o Libya o loʻo i ai le tele o suauu faʻaagaga i le lalolagi.Aferika, ae o le vai e tau leai ni oloa.
O mea faigaluega ma atina'e ua fa'aletonu ona o taua ma le fa'atamala, ma ua le lava le vai mama.I le masina o Me 2022, na lipotia ai e le Libyan Review e faapea o le penisini ua sili atu ona taugofie nai lo vai fagu.
O le talaʻaga a Iran o fesoasoani suauʻu na amata mai i le 1979 Islamic Revolution, e tusa ai ma le Iran International.O Iran o se gaosiga tele o suauu, ma o le suauu taugofie o se faʻamoemoega lautele ma se faʻamaualuga o le atunuʻu.O le siisii ​​o tupe fesoasoani o le suauu ua leva ona le mafai ona pulea, ma o lea ua faamalosia le malo e sii tau, ma faaosofia ai le vevesi lautele ma le siitia o le tau.
O fa'asalaga fa'ava-o-malo mo taimi umi ua fa'avaivaia ai le tamaoaiga o le atunu'u, ma o le si'itia o tau o le suau'u ua na'o le mu.
Fa'aaliga Fa'asalalauga: O le tele o ofo o lo'o fa'aalia i luga o lenei 'upega tafa'ilagi e sau mai tagata fa'asalalau ma o lenei 'upega tafa'ilagi e totogi mo le lisiina iinei.O ia taui e ono a'afia ai pe fa'afefea ma po'o fea e aliali mai ai oloa i luga o lenei 'upega tafa'ilagi (e aofia ai, mo se fa'ata'ita'iga, le fa'asologa o lo'o fa'aalia ai).O nei ofo e le fa'atusaina uma tupe teu, tupe fa'afaigaluega, fa'aunegatupe po'o oloa fa'aunegatupe.


Taimi meli: Aukuso-12-2022