O le a le fua faatatau o le malosi o le puna kesi?

O le malosi quotient o se tau fuafuaina e faʻaalia ai le faʻateleina o le malosi / gau i le va o le 2 fua.

O le malosi i apuna kasa compressionfa'ateleina le fa'ateleina o le fa'apipi'iina, i se isi fa'aupuga a'o tulei le tootoo piston i totonu o le pa'u.E mafua ona o le kesi i totonu o le paʻu o loʻo faʻapipiʻiina atili ona o suiga suiga i totonu o le paʻu, ma faʻateleina ai le mamafa e mafua ai le malosi o le axial e tuleia ai le piston rod.

gasfjedre_kraftkurve

1.Malosi ile la'uina umi.Pe a la'u ese le tautotogo, e le maua ai se malosi.
2.Malosi i le amataga.Ona o le tu'ufa'atasiga o le malosi fe'avea'i ua fa'aopoopoina i le numera X o le N e maua mai i le mamafa i totonu o le pa'u, o lo'o fa'aalia manino mai e le pi'o o le malosi e si'i a'e i le taimi lava e fa'apipi'i ai le puna kesi.O le taimi lava e manumalo ai le fete'ena'iga e pa'u le pi'o.Afai ua malolo le vaipuna mo sina taimi, atonu e toe mana'omia se malosi faaopoopo e fa'agaoioi ai le puna kesi.O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le eseesega i le va o le taimi muamua ma le lona lua e faʻapipiʻi ai le puna kesi.Afai e faʻaaogaina le puna kesi i taimi uma, o le faʻamalosi malosi o le a latalata ile pito i lalo.O se puna kesi o lo'o malolo mo sina taimi o le a sili atu ona latalata i le pito i luga.
3.Malosi maualuga ile fa'amalosi.O lenei malosi e le mafai ona faʻaaogaina i tulaga faʻavae.Ole malosi e maua ile na'o se pu'upu'u pe a taofi le fa'aauau pea/malaga.O le taimi lava e le toe faimalaga ai le puna kesi, o le a taumafai le puna kesi e toe foʻi i lona tulaga amata ma o le mea lea e faʻaitiitia ai le malosi faʻaaogaina ma pa'ū le piʻo i le faʻailoga 4.
4.Malosi maualuga e maua mai i se puna.O lenei malosi e fuaina i le amataga o le faʻamalo o le puna kesi.O lo'o fa'aalia ai le ata sa'o o le maualuga o le malosi e maua mai e le puna kesi pe a tu i le taimi lea.
5.Malosi e saunia e le kesi puna i luga o laulau.I tulaga masani, o le malosi o le puna kesi e maua mai i le fuaina o le malosi i le 5 mm o totoe o le malaga agai atu i lona tulaga lautele, ma i le tulaga tumau.
6.Fa'aola fa'amalosi.O le malosi quotient o se tau fuafuaina e faʻaalia ai le faʻateleina o le malosi / gau i le va o tau i le tulaga 5 ma le mata 4. O lea o se mea e faʻatatau i le tele o le malosi o le puna kesi e leiloa pe a toe foʻi mai lona pito maualuga o femalagaaiga 4, i le togi 5 (malaga maualuga. faʻalautele - 5 mm).O le malosi quotient e fuafuaina e ala i le vaevaeina o le malosi i le vaega 4 i le tau i le vaega 5. O lenei vaega e faʻaaogaina foi i le tulaga faʻafeagai.Afai o loʻo ia te oe le malosi quotient (silasila i le tau i la matou laulau) ma le malosi i le vaega 5 (le malosi i totonu oa tatou laulau), o le malosi i le vaega 4 e mafai ona faʻatatauina e ala i le faʻateleina o le malosi quotient i le malosi i le vaega 5.
O le malosi quotient e faʻalagolago i le voluma o loʻo tuʻufaʻatasia ma le mafiafia o le piston rod ma le aofaʻi o le suauu.E eseese lenei mea mai le tele i le lapopoa.O u'amea ma vai e le mafai ona fa'apipi'i, ma o le mea lea e na'o le kesi e mafai ona fa'apipi'i i totonu o le pa'u.
7.Fa'asusu.I le va o le vaega 4 ma le vaega 5 e mafai ona iloa se pi'o i le pi'o malosi.O le taimi lea e amata ai le susu, ma o loʻo i ai le susu mo le vaega o totoe o le malaga.O le susu e tupu i le suau'u e mana'omia ona su'e i pu i le piston.E ala i le suia o le tuufaatasiga o pu lapopoa, le aofaiga o le suauu, ma le viscosity suauu, e mafai ona suia le damping.
E mafai/e le tatau ona aveese atoa, e pei o le atoatoapuna kasa compressedi luga ole gaioiga faʻafuaseʻi ole piston o le a le faʻafefe, ma faʻapea e mafai ona faʻalauteleina le tootoo piston mai le paʻu.


Taimi meli: Mati-06-2023