O le a le vaega autu o le puna kesi?

Fa'amatalaga Fa'atekinisi-1536x417

Puna kesie masani ona maua i masini faapea foi ma nisi ituaiga o meafale.E pei o puna uma, ua mamanuina e teu ai le malosi faʻainisinia.E iloga puna kesi, peita'i, i lo latou fa'aogaina o le kesi.Latou te fa'aogaina le kesi e teu ai le malosi fa'ainisinia.E ui ina eseese ituaiga o puna kesi, ae o le tele o ia mea e aofia ai vaega autu nei e fa.

1) Tootoo

O le tootoo o se mea fa'apolopolo mautu e mau i totonu o le puna kesi.O se vaega o le tootoo o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le potu o le kesi, ae o le vaega o totoe o le tootoo e alu aʻe i fafo mai le kesi puna.Pe a faʻaalia i se malosi, o le a solomuli le tootoo i totonu o le potu o le kesi.

2) Piston

O le piston o le vaega o le kesi puna o lo'o fa'apipi'i i le to'oto'o.E nofo atoa i totonu o le puna kesi.O le piston o le a gaoioi e tali atu i se malosi - e pei lava o le tootoo.O le piston o lo'o tu i le pito o le tootoo.O le fa'aalia i se malosi o le a fa'agaioi ai le to'oto'o ma lana piston fa'afeso'ota'i.

Pistons ua mamanuina e se'e pe a fa'aalia i se malosi.O le a fa'ase'e a'o fa'ataga le to'oto'o e solomuli i totonu o le potu o le kesi.Puna kesiiai se tootoo, lea e pipii i le piston i totonu o le potu.

3) Faamaufaailoga

O puna kesi uma e iai fa'amaufa'ailoga.O fa'amaufa'ailoga e mana'omia e puipuia ai le tafe.O puna kesi e ola e tusa ma o latou igoa e ala i le iai o le kesi.I totonu o le potu puna kesi o lo'o i ai le kesi lega.O le kesi inert e masani ona maua i tafatafa o le tootoo ma tua o le piston.O le fa'aalia i se malosi o le a fa'atupuina ai le mamafa i totonu ole puna kesi.O le kesi inert o le a faʻapipiʻi, ma faʻapea o le puna kesi ua faʻamaufaʻailogaina lelei, o le a teuina le malosi faʻainisinia o le malosi galue.

I le faaopoopo atu i le kesi, o le tele o puna kesi o loʻo i ai se suauu lubricating.O fa'amaufa'ailoga e puipuia uma le kesi ma le suau'u lubricant mai le tafe mai i puna kesi.I le taimi lava e tasi, latou te faʻatagaina puna kesi e teu ai le malosi faʻainisinia e ala i le faia o le mamafa i totonu o le potu.

4) Fa'ai'u Fa'apipi'i

Mulimuli ane, o le tele o puna kesi o lo'o i ai mea fa'apipi'i pito.E ta'ua fo'i o mea fa'apipi'i pito, o mea fa'apipi'i pito o vaega ia e fa'atatau mo le fa'aoga i le pito o le tootoo o le kesi.O le tootoo, o le mea moni, o le vaega o le puna kesi e faʻaalia saʻo i se malosi galue.Mo nisi fa'aoga, e ono mana'omia se mea fa'apipi'i fa'ai'u mo le tootoo e fa'atino e pei ona fa'amoemoeina.


Taimi meli: Iul-28-2023